aic.blogg.se

Amore Il Calcio. Här skrivs det om det mesta från Serie A och den italienska fotbollen.

Inför Napoli - Athletic Bilbao

Publicerad 2014-08-19 10:17:31 i Champions leauge,

Idag sparkas den första matchen i dubbelmötet igång i Champions leauges playoff. Juventus och Roma som i och med sina lyckade resultat i ligan förra säsongen är direktkvalificerade till Champions leauge. Men Napoli som slutade trea i ligan ställs nu mot det spanska laget, Athletic Bilbao. I förra årets Champions leauge-spel så åkte Napoli med minimala marginaler ut ur gruppspelet då man tillslut landade på samma poäng som ettan, Dortmund och tvåan, Arsenal. Istället fick Napoli spela vidare sitt Europaspel i Europa leauge. I den första slutspels-matchen ställdes man mot det Walesiska laget, Swansea, där man onekligen mötte starkt lag som då inte hade lyckan på sin sida, Napoli slog ut Swansea med totalt 3-1. I nästa runda, dvs åttondelsfinalen ställdes Neapel-laget mot Portugisiska Porto, där man i den första matchen förlorade på bortaplan med 1-0 och sedan på hemmaplan endast lyckades kryssa med resultatet 2-2 (2-3 tot). För Napolis del kan man nog säga att Champions leauge-spelet var lyckat då man snubblade på kanten och att man senare floppade i Europa leauge. 
 
Idag ställs man mot ett Bilbao som slutade på en stark fjärdeplats i La liga förra säsongen. Men som också har tappat sin guldklimp, Ander Herrera till Manchester United. Då Bilbao har varit väldigt lugna i sommarens mercato så har Napoli däremot tappat en del spelare som t ex Behrami, Reina, och Armero, Gamberini, Cannavaro. Men man får i heller glömma att man har fått in spelare som Michu, Andujar och Koulibaly.
 
Napoli - Athletic Bilbao
Matchstart: 20.45
TV: Viasat sport, Viaplay
Arena: San Paolo
Mitt spel: Jag ser Napoli som stora favoriter då man har en realtivt skadefri trupp, det är endast Albiol som står som skadad. Man spelar matchen på sin magiska hemmaarena där man väldigt sällan tappar poäng och med en del skador i Bilbao så är jag säker på att Napoli bärgar hem en stabil seger.  
 
      
   

Kommentarer

Postat av: Stephan W

Publicerad 2014-08-19 10:26:52

Bra inlägg igen. Risken kan dock finnas att det blir lite svårt att läsa om du inte använder dig rikare av styckeindelning. Annars var det ett helt OK inlägg. Mvh The Chaviarman

Postat av: Hans Larson

Publicerad 2014-08-19 11:31:34

Tjenare Jonathan. Hanse här igen. Är inte här för att kommentera ditt inlägg igen, tänkte ta ett ord med Stephan. Tjenare Stephan. Hanse här. Vad händer nu för tiden då? Saknar dig. Mvh. The Mercedes Master

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela