aic.blogg.se

Amore Il Calcio. Här skrivs det om det mesta från Serie A och den italienska fotbollen.

Sommarmercatons 10 bästa övergångar.

Publicerad 2014-08-13 05:10:00 i Mercaton 2014/2015,

Förhandlingarna som har skrivits under sommarens mercato i Serie A har varit väldigt intressanta då vi har många spelare som har bytt klubb inom ligan och fått in stora fanbärare från Premier leauge. 
 
Bästa värvningarna
  1. Nemanja Vidic - Free transfer - Mittbacksgeneral i många år för Manchester United och har med det en vana att vinna titlar. Nemanjas kontrakt tog slut efter säsongen 13/14 och var tidigt ute med att krita på för Nerazzurri.
  2. Diego Lopez - Free transfer -  En målvakt som nu är klar för AC Milan. Lopez gick till Real Madrid från Sevilla i januari förra säsongen då Iker Casillas drog på sig en skada. Men när Casillas var tillbaka så delades matcher upp mellan de två målvakterna och Lopez vaktade bara buren i ligan då Casillas spelade champions leauge-matcherna.
  3.  Ashley Cole Free transfer - Efter åtta säsonger i Chelsea så packar den 33-åriga landslagsmannen väskorna och beger sig till Rom för att ge Totti och Roma sällskap. Cole var en tongivande spelare i sitt klubblag och är en viktig spelare för det engelska landslaget. Mycket bra värvning av Roma som har haft det ganska tunnt på vänsterbackspositionen senaste säsongerna då de har haft Dodo och Balzaretti där.
  4. Davide Astori - 2 miljoner  (lån) - 174 matcher blev det för den 27-åriga mittbacken i Cagliari innan även han bosätter sig i Rom. Astori har varit den absolut viktigaste spelaren i Cagliaris defensiv de senaste åren och har varit en väldigt eftertraktad spelare denna mercato då båda Rom-klubbarna har visat intresse, men valet föll på Roma. Får I Lupi behålla den hett eftertraktade Benatia ännu en säsong så kan Romas defensiv bli väldigt stark i champions leauge och främst i ligan. Det ska också tilläggas att Roma kan köpa loss Astori för ytterligare 5 miljoner € efter denna säsong. 
  5. Adil Rami - 3.7 miljoner € -  En mittback som föregående säsong var utlånad till Milan, men som nu är köpt av Milano-klubben. Rami var en av anledningarna som gjorde att Milan inte floppade allt för mycket förra säsongen. Rami, tillsammans med Diego Lopez kommer vara väldigt viktiga pusselbitar i Milans defensiv den kommande säsongen.  
  6. Juan Manuel Iturbe - 23 miljoner € - Den 21-åriga yttern gjorde en fantastisk säsong i Hellas Verona förra säsongen där han gjorde 5 mål på 22 matcher för Luca Tonis mannar. Han är enligt mig en av de största talangerna i Serie A just nu och kommer att vara värd sin övergångssumma tillslut.
  7. Fabio Quagliarella - 3 miljoner € - Fabio fick lämna den gamla damen och flytta till de lokala rivalerna Il Toro istället. Det blev 83 matcher som resulterade i 23 mål för den 31-åriga italienaren. Nu ska han försöka sig på en näst intill omöjlig utmaning, han ska ersätta Ciro Immobile. Immobile som nätade 22 gånger förra säsongen och därmed vann skytteligan.
  8. Alvaro Morata - 18 miljoner € - Den 21-åriga supertalangen från Real Madrid som ska ersätta Quagliarella, Vucinic och Osvaldo, samt bänka Fernando Llorente gav Juventus tråkiga nyheter direkt när han gav sig in i klubben. En skada efter första veckan som håller honom borta från säsongspremiären och ett antal matcher framöver. Morata ska enligt media vara tillbaka om ca 1-2 månader.
  9. Marco Parolo 5 miljoner € - Den 29 år gamla centermittfältaren var en av förra säsongens anledningar till att Parma gick som tåget. Nu ska han få göra Candreva sällskap och ersätta Hernanes på Lazios mittfält.
  10. Michu - Lånad för 1.1 miljoner € - Spanjoren som har gjort succé i Swansea med sin målskörd men som på den föregående säsongen har fått dragits med skador. Nu blir han utlånad till Napoli för att förhoppningsvis komma tillbaka till samma form. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela